BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ένα κείμενο αγνώστου συγγραφέα λέει ότι καθένας μας μπορεί να υιοθετήσει δύο στάσεις στη ζωή του: να Χτίζει ή να Φυτεύει. Οι χτίστες μπορεί να χρειαστούν χρόνια για το έργο τους, μια μέρα όμως τελειώνουν αυτό που έκαναν και περιορίζονται από τους ίδιους τους τοίχους τους. Όταν ολοκληρώνεται το χτίσιμο, η ζωή χάνει το νόημά της. Εκείνοι που φυτεύουν μπορεί να υποφέρουν από τις καταιγίδες και σπάνια ξεκουράζονται. Ένας κήπος όμως δε σταματά ποτέ να αναπτύσσεται και παρόλο που απαιτεί την προσοχή του κηπουρού, του δίνει παράλληλα και τη δυνατότητα να ζήσει τη ζωή του σαν μια μεγάλη περιπέτεια. Στην ιστορία του κάθε φυτού βρίσκεται η ανάπτυξη όλης της γης...

Υ.Γ: Προκειται για αποσπασμα απο το βιβλιο "ΜΠΡΙΝΤΑ" του PAULO COELHO που μου εχει κινησει το ενδιαφερον...μ'αρεσε ο προλογος και τον μοιραζομαι μαζι σας.

5 διεξοδοι:

jacki είπε...

Κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει από ένα φίλο.. μα τώρα δε μπορώ να το βρω γιατί έσβηδε το μπλοκ του. Πολύ καλό ακούγεται.
Καληνύχτα.

Απονενοημένη Νοικοκυρά είπε...

Ενας ταξιδιώτης είδε κάποτε έναν γέροντα που φύτευε δέντρα. Γέλασε και του είπε:
- Τα δέντρα που φυτεύεις, δεν θα προλάβεις να τα δεις να μεγαλώνουν και να δίνουν καρπούς. Γιατί παιδεύεσαι άσκοπα;
Ο γέροντας γύρισε και τον κόιταξε, χαμογέλασε...
...και συνέχισε να φυτεύει δέντρα.

gregory είπε...

αλιμονο εαν σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας στη ζωη...απλα ενας κρικος ειμαστε ...

Albus Genius είπε...

Δεν μου αρέσει καλή μου αυτό που λέει για τους κτίστες. Είναι σαν να χτίσαν κάτι για την αιωνιότητα δεν είναι όμως έτσι. Μετά το τέλος λοιπόν βλέπεις το σπίτι μες στο χώρο να το αγκαλιάζει η βροχή, να το χτυπούν οι αέρηδες, το χιόνι, κάπου δακρύζει, κάπου ματώνει και οι καλοί χτιστάδες το γιατρεύουν. Αλλάζουν οι εποχές και το φροντίζουν, μαζεύουν τα λάθη τους το βοηθάν να ζήσει. ΄Οπως οι άνθρωποι. Προσπαθείς να έχεις μια σχέση τα καταφέρνεις μα μετά θέλει φροντίδα μες το χρόνο. Γιατί έχουμε και σεισμούς.

jk in your life είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ gregory.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ.Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.